Отинія - Угорницьке віче на підтримку Майдану

Угорницьке віче на підтримку Майдану

Угорницьке віче на підтримку Майдану

    День 26 січня 2014 року жителям села Угорники запам’ятається надовго. Це був день єднання,  день любові і день допомоги.
    Тоді, коли гуляла віхола, на сцені клубу мала відбутись «Розколяда». Малі колядники: ангелики, царі, жиди (всіх і не перелічити) заздалегідь «смакували» оплески вдячних глядачів. На превеликий жаль, дітлахам не довелось долучитися колядками до Різдва Сина Божого. Диктатура, що панує в Україні, ніби змія під колодою, зуміла вжалити отруйним зубом український рід! Гинуть люди! Молодий вірменин з чистим серцем українця впав від свинцевого клюка «янківської» гвинтівки. На майдані залишилася відірвана кисть хлопчини, що став на захист нашої Батьківщини. Не перелічити всього: кров, побої, знущання, каліцтво і, зрештою, вбивства.
    Через негоду, мешканці на віче села Угорники зібралися у приміщенні БК. Сюди зійшлися ті, кому небайдужа доля приречених. Настоятель угорницької громади о.Михайло розпочав зібрання молитвою, до якої долучилися всі присутні. В залі лунали колядки, які виконав церковний хор(регент П.Данилюк). Опісля виступали: сільський війт М.Хімейчук, краєзнавець, етнограф, автор книжки «Угорницький монастир» М.Хавлюк, депутат Коломийської РДА В.Янішак, підприємець, активний учасник Євромайдану О.Савчук. На віче було запропоновано надати посильну допомогу тим, хто зараз у Києві виборюють наші права жити у Вільній Україні. Усі присутні відгукнулись на цю пропозицію. До пізнього вечора люди приносили теплий одяг, продукти харчування, гроші. Загалом громадою було зібрано більше п’яти з половиною тисяч гривень. Хочеться вклонитися тим, хто небайдужий до майбутнього України.

В.К.