Отинія - Дерев'янко вимагає гарантій, що дорога в Отинії прослужить не менше 10 років

Дерев'янко вимагає гарантій, що дорога в Отинії прослужить не менше 10 років

Дерев'янко вимагає гарантій, що дорога в Отинії прослужить не менше 10 років

Народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся до начальника автомобільних доріг в Івано-Франківській області Миколи Проціва з проханням надати інформацію про виконавця ремонту дороги Стрий-Мамалига, що проходить через селище Отинія Коломийського району.

Про це повідомила прес-служба народного депутата.

Депутат вимагає надати інформацію про те, хто на даний момент є виконавцем ремонту ділянки автомобільної дороги Н-10 Стрий-Мамалига в Отинії, а також повідомити, чи передбачено в угоді, яка укладена з виконавцем робіт, умова про надання ним гарантій на експлуатацію вищевказаної ділянки строком на 10 років.

Також Дерев'янко просить у Проціва надати йому копію додатку до угоди з виконавцем робіт з зафіксованою умовою про надання гарантій на експлуатацію даної ділянки строком на 10 років.

Нагадаємо, компанія ПМК-88, яка виграла тендер на ремонт дороги в Отинії, запропонувала найнижчу ціну, оскільки вказала її без врахування ПДВ. При цьому компанія не обіцяла жодних гарантій якості виконаних робіт. Це обурило місцевих мешканців та громадськість. Антикорупційний сайт "Наші гроші" пов'язує фірму ПМК-88 з керівником Служби автомобільних доріг Процівим.

Народні депутати від Прикарпаття висловили недовіру начальнику Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Миколі Проціву. Службу звинувачують у непрозорому проведенні тендерів, використанні застарілих технологій ремонту доріг і розкраданні коштів.

Юрій Дерев"янко закликав обласну владу Прикарпаття якнайшвидше відновити ремонт дороги в Отинії, який зупинений з 20 липня.

Раніше Дерев'янко вимагав від Служби автомобільних доріг: по перше — в умови тендерів включити альтернативні технології ремонту усіх доріг на Прикарпатті, зокрема і ті, що фінансують з Фонду регіонального розвитку. По-друге, у тендерній документації мають бути чітко прописані гарантії виконаних робіт. По-третє, громадськість повинна отримати доступ до тендерної документації та інформації про підрядників, котрі ремонтують дороги, та суми витрачених коштів на ту чи іншу ділянку.