Отинія - Зустріч з Народним депутатом Юрієм Дерев’янком

Зустріч з Народним депутатом Юрієм Дерев’янком

Зустріч з Народним депутатом Юрієм Дерев’янком

Минулого тижня в Отинійському Будинку культури відбулася зустріч Народного депутата Юрія Дерев'янка із громадськістю Отинії. Депутат оприлюднив детальний звіт про його роботу за 20 місяців перебування в парламенті, яких результатів досяг на законодавчому полі і куди він направив кошти, отримані від держави.
Відповідно до інформації у звіті, Дерев'янко за 20 місяців роботи зареєстрував у Верховній Раді величезну кількість законопроектів – 76. З них парламентом були ухвалені в цілому дев'ять.
Найважливіші закони за авторства Дерев'янка – це "люстраційний" закон "Про очищення влади" та Закон про відновленні довіри до суддів. Також ВРУ підтримала його законопроект про звільнення Віталія Захарченка з посади Міністра внутрішніх справ України.
Під час Євромайдану нардеп домігся підтримки своїх законопроектів щодо недопущення покарання учасників Революції Гідності та про припинення застосування сили проти них.
За ініціативи Дерев'янка журналісти отримали вільний доступ до комітетів ВРУ та інших засідань.
Крім цього, Рада підтримала законопроект нардепа, який дозволив місцевим громадам більше отримувати від видобування вуглеводнів на їх території.
І тепер при розподілі прибутку від реалізації сланцевого газу, який буде видобуватися компаніями "Шелл" та "Шеврон" в Україні, місцеві громади отримають 10%. Відповідно до закону: 5% піде до обласного бюджету, 3,5% - до районного бюджету, 1,5% - до сільського, селищного або міського бюджету. 
Цей закон є дуже важливим для громад Івано-Франківщини та Львівщини, оскільки на їх
території знаходиться Олеська ділянка, де компанія "Шеврон Юкрейн Б. В" планує видобувати сланцевий газ.
Виходячи із інформації у звіті, нардеп - один з найактивніших депутатів, які співпрацюють з громадськими організаціями і ініціативами.
Такі як "Реформаційний пакет реформ", Громадський люстраційний комітет, "Євромайдан SOS", ініціатива "Гроші з пива – на лікарню" (Охматдит), ініціатива "Ми обираємо – ми відкликаємо", Асоціація селищних та сільських рад, Стратегія розвитку міст на Івано-Франківщині, GOPAC (Глобальна організація парламентарів проти корупції).
Зокрема, Дерев'янко був співголовою депутатського об'єднання "Платформа реформ", яке разом з громадською ініціативою "Реанімаційний пакет реформ" домоглися ухвалення 12 реформаторських законів. Серед них, зокрема, зміни до закону про доступ до публічної інформації, закон щодо прозорості державних закупівель.
Виходячи із звіту, нардеп перебував на 96% усіх пленарних засідань, на 98% усіх засідань парламентського комітету по боротьбі з корупцією, членом якого він є. Особисте голосування – 100%.
На окрузі Дерев'янко провів 14 прийомів громадян і близько 160 зустрічей з громадами та колективами.
До депутата надійшло до 2 тисяч звернень від громадян. Сам Дерев'янко направив понад 3 тисячі депутатських звернень до державних органів. Тематика звернень переважно стосувалася незаконних дій та свавілля посадовців, допомоги інвалідам, шкільної освіти та недофінансування місцевих бюджетів.
Усю депутатську зарплату за цей період – близько 300 тисяч гривень – нардеп спрямував на лікарні свого округу. 
 В ході діалогу із виборцями Отинії було порушено ряд питань із  життя селища: ремонт центральної дороги, проблеми місцевої лікарні, де внаслідок усяких «реорганізацій» і «покращень»  закриваються лікувальні відділи, із харчування: - денний раціон хворого мало чим відрізняється від меню концтабору «Освенцім», проблеми із вивозом побутових відходів та інші питання господарського і організаційного характеру. З окремим запитом до Юрія Дерев’янка звернулися дружини і матері військовослужбовців, які воюють у зоні АТО (на сьогодні в АТО службу несуть 12 отинійців).
На завершення зустрчі голова Отинійського осередку Союзу українок від імені присутніх подякувала Народному депутатові Юрію Дерев'янку за активну позицію у справі державотворення у Верховній Раді України, за допомогу Фонду Юрія Дерев’янка отинійським закладам і закликала всіх прийти 26 жовтня на вибори і проголосувати за Народного депутата Юрія Дерев'янка.
  Слід зазначити, що на відміну від попередніх депутатів ВРУ, які обиралися від нашого округу, - це перший активний депутат, який чітко відстоює державотворчу позицію у Парламенті, що відображено у ряді його законопроектів, зокрема про люстрацію влади, активіст Майдану, прогнозований політик. В Отинії Фонд Юрія Дерев'янка посприяв у ремонті середньої школи, музичної школи, художньо-ремісничої школи, допоміг лікарні, у встановленні пам'ятного знаку Січовим стрільцям, нагороджено грошовими степендіями учнів Отинійської ЗОШ - переможців всеукраїнських, обласних та районних олімпіад, а також педагогів, які готували стипендіатів…
І ТОМУ:  26 ЖОВТНЯ 2014 р., НАШ ВИБІР – ЮРІЙ ДЕРЕВ'ЯНКО!











Фото В. Ранюк