Отинія - Закони Мерфі для українського виборця

Закони Мерфі для українського виборця

Закони Мерфі для українського виборця

Гадаєте, в Україні немає таких законів, які виконувалися б завжди, незалежно від політичного розкладу і від обставин взагалі? Помиляєтесь. Вони існують, і нижче ми наводимо невеликий список таких законів. Ми розуміємо, що цей список неповний, і якщо ви можете пригадати інші закономірності української політики - ласкаво просимо в коментарі.


1. За кого б ви не проголосували на дільниці, все одно переможуть найгірші кандидати.

2. Будь-яка нова влада, яку ви обираєте, завжди виявляється гіршою від тієї, що була до неї. Навіть якщо ви проголосували за колишню політичну силу.

3. Опозиція в Україні така ж погана, як і влада, тільки в десять разів гірша.

4. Якщо ви думаєте, що владі у вас вже нічого вкрасти, озирніться: можливо, ви порушились розумом та перебуваєте в психіатричній лікарні.

5. Якщо ви думаєте, що владі у вас вже нічого вкрасти і не перебуваєте в психіатричній лікарні, можливо, ви вже померли. Але це, звичайно, не привід, щоби влада вас не обікрала.

6. Якщо ви твердо впевнені, що якийсь політик виконує свої передвиборні обіцянки, то ви і є цей політик. Але саме ви, хто читає ці рядки, навряд чи зможете стати цим політиком. Висновок: політик за визначенням не може виконати свої передвиборні обіцянки.

7. Парадокс законів Мерфі. Зазвичай в інших країнах є так звані праві політики — вони виступають за зниження податкового тягаря для підприємців та скорочення соціальних програм. А є ліві — вони підвищують податки і розвивають соціальні програми. В Україні влада універсальна: вона підвищує податки і скорочує соціальні програми одночасно.

8. Закономірність законів Мерфі. Якщо уряд якоїсь країни бере у міжнародних структур кредит на десятки мільярдів доларів, то в цій країні вартість «зеленого» зазвичай падає, оскільки їх стає багато. В Україні — навпаки, долар після отримання кредитів стає дорожчим. І тут немає ніякого парадоксу. Це ж тепер ЇХНІ долари, а хто ж своє буде продавати за півдешево?

9. Якщо влада каже, що вона дозволяє перебувати Чорноморському флоту Росії в Севастополі в обмін на дешевий газ, а газ навпаки, дорожчає, то це ще не межа. Слідом за газом подорожчає і хліб, і м'ясо — але Чорноморський флот, звичайно, залишиться.

10. Якщо про якогось політика з'являється інформація, схожа на жахливий, грубо зліплений, огидний чорний піар, ця інформація достовірна.

11. Якщо два політики поливають один одного в прямому ефірі брудом, схожою на жахливий, грубо зліплений, огидний чорний піар, це єдиний випадок, коли вони не брешуть, причому обидва.

12. Коли опозиційний політик закликає своїх виборців на барикади, щоб «загинути за свободу», дізнайтеся, не чи порушено проти нього кримінальну справу. Українського політика хвилює тільки власна свобода.

13. Як відомо, перша ознака того, що скоро будуть підвищені ціни, - заяви влади про те, що цього не станеться. Але і мовчання влади - ще не гарантія того, що вони не злетять вгору.

14. Коли українська влада говорить, що робить все, щоб «у нас все було, як у Європі», вона має на увазі тільки ціни.

15. Український політик може зробити щось хороше тільки помилково. Коли він виявить і виправить помилку — справа часу.

16. В Україні приймається безліч законів, але єдині, які виконуються завжди, це закони Мерфі.