Отинія - Мобільний телефон старить ваш мозок.

Мобільний телефон старить ваш мозок.

Мобільний телефон старить ваш мозок.

Відсутність переконливих доказів шкоди від мобільних телефонів і тиск виробників останнім часом сприяли зниженню активності досліджень у цьому напрямі. Однак, як  стверджує шведський вчений, річ у т ому, що більшість фахівців ішли неправильним шляхом, Він переконаний, що розмови по стільниковому телефону призводять до передчасного старіння мозку.
Професор Лейф Селфорд з Університету Лунда, пояснив, що більша частина дослідників зосередилась на вивченні нагрівання тканин випромінюванням  від стільникових телефонів, однак воно дуже низьке, щоб зашкодити. На думку вченого, шкода випромінювання в тому , що воно відкриває шлях у мозок білкам із крові.
У нормі мозок захищений гематоенцефалічним бар’єром. Досліджуючи це питання протягом останніх 15 років, професор Селфорд встановив, що під дією випромінювання він починає пропускати білок альбумін у мозок, що, як було доведено, призводить до ураження нервових клітин. Довгострокові ефекти не вивчені, але вчений вважає, що це може призводити до раннього – до 30-ти років - старіння мозку.
Розповідаючи про свою роботу, результати якої були опубліковані національним інститутом гігієни США, професор Селфорд особливо відзначає шкоду постійного користування мобільним зв’язком підлітками. Він називає “ Добровільне опромінення мозку мікрохвилями від мобільного телефону” є “найбільшим біологічним експериментом над людиною”   
По статистичних даних американських лікарів 90 відсотків людей, яким ставився діагноз “пухлина мозку”, користувалися мобільними телефонами.
    

Заслужений лікар України                                  Романишин Є.І.
м. Івано - Франківська