Юрій Ситник

Юрій Ситник

У передчутті...

У випадку прийняття Верховною Радою нової редакції Конституції України, запропонованої, за твердженням сайту "Главком", Президентом України - загроза кривавого Третього Майдану, про що попереджалося раніше ( дивитись:http://vgolos.com.ua/blogs/tretiy_maydan_146628.htm), дуже швидко перетвориться у реальність.
http://vgolos.com.ua/…/konstytutsiya_vid_poroshenka_148793.…

Це було написано рівно рік тому.

Я просто оху..., перепрошую,  глибоко здивований. Коли написав про експеримент - подачу заявки на очільника ОДА в Одеській обл. - купа ажіотажу! Коли написав про те, що нам змінять Конституцію та знищать основу народовладдя - територіальні громади, як явище - кілька кволих лайків на відчіпне!

Людоньки добрі, вас знищують, а ви все чекаєте вождя та засираєте мізки шустерами! Не розумієте - вирок підписано! Великий міжнародний консультант Женя Гільбо вже нам визначив ліміт - 8 мільйонів! Вісім мільйонів, тих, кого тут залишать живими - це, бл@дь, не примітивний конспіролог вам говорить, а "авторитет" покручє всіх наших анало-експертів разом взятих! Вибачте...

Отже, для особливо лінивих пояснюю, що згідно запропонованих змін до Конституції:

1. Рішення щодо утворення і ліквідації районів, встановлення і зміни меж районів і міст, віднесення до категорії міста, найменування, перейменування - це вже не компетенція навіть ВР, а лише Кабміну.

2. Виконавчу владу здійснюють голови представництв - гауляйтери, призначені президентом. І, на відміну від нинішніх адміністрацій, ради депутатенят на намісників чергового однотурового вже не матимуть жодного впливу.

"Місцеві державні адміністрації підзвітні і підконтрольні радам у частині повноважень, делегованих їм відповідними районними чи обласними радами." - вилучити

3. Гауляйтери вже НЕ забезпечують на ввірених їм територіям ні дотримання Конституції та законів України, ні законність та правопорядок, ні дотримання прав та свобод громадян.

Натомість, будь-яке рішення гауляйтера може бути скасоване Кабміном, якщо воно суперечить Конституціі та законам. Ось як чудернацько закрутили - Кабмін у нас вже вище і за звичайний суд і за Конституційний. Але ж ніхто не позбавляє президентського представника права у ці судові інстанції звернутись. Логіка цих "противаг" мені не зрозуміла.

4. Зі ст. 133 вже щезла АРК Крим і стала просто "регіоном України". То може варто якось це оформити урочисто - на колінка перед Па-Пу стати, ручку поцьомати, ключик на подушечці вручити? Жартую, Крим у новій Конституції зберігають, але, разом з усіма нинішніми областями він вже не "ВХОДИТЬ ДО СКЛАДУ УКРАЇНИ", а є, як і всі інші "РЕГІОНОМ УКРАЇНИ". Кажете то фігня? Ну добре, проїхали...

У цій же зміненій статті з'являється визначення громади:

"Громадою є утворена в порядку, визначеному законом, адміністративно-територіальна одиниця, яка включає один або декілька населених пункти (село, селище, місто), а також прилеглі до них території."

Як мило. У річної давності статті я про це вже писав. Ви думаєте - громада це люди? Ні дорогі мої українці, браття і сестри, ми на цій землі нах... не потрібні. Україна - країна громад! Гарно звучить. Країна адміністративно-територіальних одиниць - так звучить тепер. А люди? Які проблеми, що, китайців мало...
Але то я собі щось гоню, до термінів чіпляюся, нє?

5. У ст. 140 вже прихована суть - щезає поняття "територіальна громада". Що таке народ? Сьогодні це домінуюча більшість зомбованих та соціально активних недоумків, яких щоразу розводять як кроликів.

Коли народ може бути реальною владою? Коли він певним чином структурований, персоніфікований... У поки що діючій Конституції передбачено оту первинну ланку персоніфікації та структуризації - територіальну громаду.

ЛІКВІДАЦІЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ - ЦЕ ПЕРЕТВОРЕННЯ НАРОДУ В БИДЛО НА ЗАКОНОДАВЧОМУ РІВНІ.

Територіальні громади - це об'єднання людей, власників належного їм майна.
Жителі громад - це ті раби, котрі виживуть, або хтось - завезений на їх місце.

З духу діючої, упослідженої Конситуції, тергромади - це структурні елементи українського народу. З нової - мешканці адміністративних територій.

6. Ось приклад як Диявол ховається у дрібницях. Було у ст.142-й: Матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, земля, природні ресурси, що є у власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах. Стало : що є у власності сільських, селищних, міських громад,

Тобто - було у власності об'єднаних людей, а стало у власності територій. Без людей.

7. Ну і цвяшок у домовину неньки-Украіни це запропонована ст.143-тя:
"Органи місцевого самоврядування та їх посадові особи вирішують питання місцевого самоврядування віднесені законом до їх компетенції."

А тепер, на прощання, хоч раз прочитайте діючу статтю, бо скоро іі не буде:

"Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власності; затверджують програми соціально-економічного та культурного розвитку і контролюють їх виконання; затверджують бюджети відповідних адміністративно-територіальних одиниць і контролюють їх виконання; встановлюють місцеві податки і збори відповідно до закону; забезпечують проведення місцевих референдумів та реалізацію їх результатів; утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю; вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції."

А, забув про знимку. Ця красуня - нардеп із партії радикально-пасивного гея. 
Ось такі чічі-лялі, регіанальні недобитки та хруні у вишиванках і приймуть зміни до Конституції. Амінь.