Нам – 15 років !

Нам – 15  років !

В умовах нашого сьогоднішнього мовного  бедламу, ерзацкультури й супербайдужості до національного стану, якраз союзянки Отинії (а нас уже за 30 членок) не збайдужіли, а намагаємося вже ось 15 років робити щось конкретне, щоб донести Правду про світ і Україну, донести до дорослих і дітей.
Ми не забули, що саме добрій і мудрій пораді пані Ольги Войтанович, яка за українськість каралася по тюрмах і на засланні 10 років, саме за її правдивої розповіді ми почали створювати осередок. Саме з її уст ми вперше почули рядки з «Розритої могили»
Т. Шевченка. І ми зрозуміли, що мусимо розповідати про Крути, про Свято Матері, відзначати пам’ятні дати, щоб життя продовжувалось. Ми вчилися і діяли: допомагали потребуючим, зав’язали знайомства з українками США, Канади, Німеччини, Австралії, Росії. Обмінюємося досвідом роботи, зібрали велику бібліотеку. Гордимося Галереєю Берегинь роду і народу.
Дуже тішимося з того, що співпрацюємо з Отинійським ліцеєм, разом створили клуб «Народні обереги», розуміючи, що мусимо працювати з нашим майбутнім – молоддю. Поки вдається все, бо нас, старших, сприймають і розуміють. І Атена Пашко, дружина незабутнього В’ячеслава Чорновола, теж переконана, що «майбутнє наше покоління візьме до рук кермо своє: ми не загинемо – ми є !»  Тільки твердо треба стояти на своєму, боротися за своє, не гнутися, а з вірою в Божу допомогу йти вперед.. Господь не залишить нас, поведе по шляху Правди, честі, совісті.

Голова Союзу Українок Отинії
Стефанія Данилець