Христос Воскрес!

Христос Воскрес!

«Зійшов ти, Христе, в глибини підземні, і розбив кайдани вічні, що держали ув“язнених, і на третій день, як із кита Йона, воскрес ти із гробу»

( Пасхальна Утреня)
Святкуючи сьогодні Воскресіння Христове стараймося з’єднатись з Ісусом Христом в таємниці Його Муки і страждань, смерті і  славного Воскресіння. Великдень - це свято яке голосить цілому світові про те, що раз і на завжди перемагає Бог Христос, який до кінця полюбив людину так, що життя своє віддав в страшних муках і болях, щоб кожен хто в Нього увірує отримав вічне щастя, вічну любов, а найголовніше вічне Життя в Небі, бо так як він Воскрес так також і ми воскреснемо в Нім.
Сьогодні ми є свідками того, що пропагує нам світ, коли зневажаються Божі Заповіді, а на їх місце впроваджується насилля, ненависть, егоїзм, вбивство ненароджених дітей, де право матері є вище за життя найменш незахищеної людини. А тому, ми як правдиві християни повинні стати в правді перед Воскреслим Христом і глибоко задуматись над тим, що є вічним, над тим, що не змінюється з плином часу і над тим, що вічно існує, а саме те, що залишив нам Спаситель на Тайні Вечері коли промовив: це чиніть на Мій спомин. Пам’ятаймо про Недільні Святі Літургії, бо на кожній з них приходить сам Спаситель, пам’ятаймо також про Сповідь і Святе Причастя бо власне тільки ці Речі є незмінними і приведуть нас до вічного Царства, бо Його ми найбільше потребуємо. 
У цей прекрасний і світлий день Христового Воскресіння, щиро вітаю  усіх Вас дорогі моєму священичому серцю Отинійці. Передаю вам найщиріші побажання та молю Воскреслого Господа за вас. Вітаю сьогодні чесне духовенство Отинійського деканату, селищного голову, нашу інтелігенцію, вчителів, лікарів, вихователів, дітей і нашу прекрасну молодь від якої залежить наше майбутнє, вітаю всіх вас і кожного зокрема. Нехай Боже Благословення зійде на Вас, Дух Святий нехай провадить Вас правдиво добрими для вас стежками, а Воскреслий Христос нехай станеться для нас джерелом правдивої внутрішньої радості, нехай відновить сердечні відносини в наших родинах, колективах, громадах, та в цілій нашій Україні.

Христос Воскрес!
Із найщирішими молитвами 
Декан Отинійський отець мітрат Василь Мельничук














22 роки тому, 15 квітня 1990 року, у перший День Великодня, в Отинійській церкві Різдва Пресвятої Богородиці було освячено український національний прапор для встановлення над адмінбудинком Отинійської селищної ради. Це був один із перших подібних заходів у Коломийському районі. При багатолюдному зібранні депутат Михайло Хавлюк проголосив рішення  сесії Отинійської селищної ради про встановлення національного пропора над адмінбудинком. В урочистій обстановці, почесну місію встановлення прапора було доручено Богдану Підгайному і Роману Григоріву . Пізніше районна прокуратура двічі намагалася скасувати дане рішення, але з того у них нічого не вийшло.