Отинія - Владика Василій (Івасюк) очолив похоронну відправу за о. Павлом Белзюком

Владика Василій (Івасюк) очолив похоронну відправу за о. Павлом Белзюком

Владика Василій (Івасюк) очолив похоронну відправу за о. Павлом Белзюком

1серпня у смт. Отинії прощалися з о. Павлом Белзюком, священиком Отинійського деканату УГКЦ. Похоронну відправу і заупокійну Божественну Літургію очолив Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії кир Василій (Івасюк).
Молитися за упокій душі священика прибула місцева численна громада, а також співбрати у священстві. Єпископ Василій виголосив основнібіографічні відомості покійного душпастиря. ”Отець Павло своєю ревною працею і праведним життям заохочує духовенство проповідувати Євангеліє і свідчити про любов Ісуса Христа до людей”,- сказав архієрей.
На основі послань апостола Павла єпарх проаналізував поняття і сутність смерті. Проповідник зазначив, що смерть перемагає людину тільки гріхом. “Гріх – це моральна невидима куля, яка вбиває душу і совість людини. Справжній християнин не вмирає, бо одягнувся у Христа через Хрещення”.
На завершення єпископ ще раз склав свої співчуття родині та близьким покійного, а також вірянам парохій, де служив о. Павло.
Біографічна довідка
Павло Белзюк, син Івана, народився 16 червня 1934 року у с. Угорники Коломийського р-ну Івано-Франківської області.
У 1959-1962 роках навчався у Чернівецькому кооперативному технікумі, де здобув спеціальність товарознавець.
У жовтні 1956 року у м. Івано-Франківську одружився з Юстиною Боднар, дочкою Йосипа. Християнське подружжя виховало трьох дочок – Марію, Лесю та Надію.
Бажаючи здобути богословську освіту протягом 1990-1995 років Павло Белзюк навчався в Івано-Франківському Теологічно-Катехитичному Духовному Інституті.
Дияконські свячення отримав з рук преосвященного владики Софрона (Дмитерка) ЧСВВ у 1991 році.
Священичі свячення прийняв з рук єпископа Павла (Василика) 27 грудня 1992 року у смт. Отинія.
Душпастирював на парохіях сіл Коршів, Хлібичин, Сідлище, Молодилів.
За заслуги перед Українською Греко-Католицькою Церквою та українським народом 12 жовтня 2000 року преосвященний владика Павло (Василик) нагородив отця Павла жовтим нагрудним хрестом.
Від 22 червня 2005 року виконував уряд парафіяльного сотрудника при парафії Різдва Пресвятої Богородиці смт. Отинії.
 Автор: о. В. Перцович, прес-секретар єпархії